Spargatorul de nuci intr-un decor virtual 3D

SPECTACOL ANULAT

Premieră la București!

Spărgătorul de Nuci – Spectacol unic de balet clasic rusesc  cu scenografie multimedia 3D

Primul mare spectacol de balet al anului din România va avea loc pe data de 3 aprilie, la Sala Palatului din București. Este vorba despre opera clasică “Spărgătorul de Nuci” într-o producție inedită a companiei Russian Multimedia Ballet Theatre.

Evenimentul îmbină baletul clasic al școlii ruse cu cele mai noi tehnologii de animație flash 3D pentru a creea o atmosferă și un spectacol unic în lume. Cei 30 de balerini dansează în stilul clasic rusesc care i-a consacrat, pe muzica inegalabilului Piotr Ilici Ceaikovski după un libret de Marius Petipa, într-un decor virtual 3D creat cu ajutorul celor mai noi tehnologii de animație și proiecție.

Însă conținutul multimedia nu doar înlocuiește decorațiunile obișnuite, ci și reprezintă un spațiu integral unde se petrece acțiunea. Pentru crearea sosiilor virtuale cu care personajele reale de pe scenă  dansează și interacționează, filmările s-au făcut într-un pavilion Chroma Key. Personajele apar pe scenă în proiecție 3 D, virtual,  apoi devin reale, întruchipate de către balerini și la fel, din personaje reale devin virtuale, într-o continuă mișcare greu de explicat în cuvinte.

Russian Multimedia Ballet Theatre a fost fondat în octombrie 2012 din fonduri private cu scopul punerii pe scenă a baletelor-feerie cu aplicarea tuturor mijloacelor tehnice existente în domeniul teatral și al show-business-ului. Scopul companiei este de a  re-atrage atenția publicului larg către baletul clasic și de a aduce în sălile de spectacol inclusiv generația tânără.

Balerinii din spectacolele multimedia ballet 3D dau probe de selecție  dure pentru a fi acceptați în trupă, chiar dacă fiecare dintre ei provine de la principalele teatre de balet din Rusia. Odată acceptați în proiect ei se pregătesc cu maeștri ai baletului rusesc, dar și cu experți străini în arta cinematografică.

Datorită succesului avut în turneele internaționale și a tot mai multor solicitări de a evolua cu spectacolele de balet multimedia 3D pe marile scene ale lumii, cei de la RMBT și-au diversificat repertoriul, introducâd pe agenda, alături de “Spărgătorul de Nuci”, operele “Lacul Lebedelor” și “Giselle” și au în pregătire și alte capodopere ale baletului mondial pe care sperăm să le vedem cât de curând și în România.

Pentru premiera de la București din 3 aprilie biletele costă între 250 și 300 de lei și pot fi achiziționate din rețelele Eventim, Entertix sau de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Asadar grabiti-va sa cumparati bilete, un spectacol de senzatie pentru iubitorii baletului rus.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?