Selah Sue la Bucuresti

București, 2 aprilie 2015 – Selah Sue revine la București pe 13 mai, la Arenele Romane, în turneu de promovare a albumului „Reason”. Un concert organizat de Events.

 

     Patru ani au trecut de la albumul său de debut. Se prea poate ca Selah Sue să nu-și fi învins demonii, dar măcar i-a exploatat din plin pentru a scrie Reason”, un disc îndopat cu energie, lumină și emoție. Sunt piese ce te doboară de la primele acorduri, create de o artistă plină de viață și de cicatrici în același timp, aparent  întodeauna una cu chitara ei. “Succesul nu mi-a vindecat rănile”, spune ea. “Nimic nu s-a schimbat cu adevărat. E o călătorie, o bătălie care va dura toată viața”. 

 

    Alternând eteric electro-soul-ul, trip-hop-ul și beaturi house, Selah Sue își regăsește adevărata identitate muzicală odată cu „Reason”. “Este o ecuație cu multe variabile” spune ea. Este, de asemenea, un echilibru perfect pe care l-a căutat în cât mai multe studiouri de înregistrare, în special în Belgia, dar și în Londra, Jamaica și Los Angeles, cu doi producători experimentați, Dane Robin Hannibal (Little Dragon, Kendrick Lamar) și suedezul Ludwig Göransson, cunoscut pentru colaborarea sa cu pop-trio-ul HAIM și rapperul american Childish Gambino. Sela Sue a scris și a înregistrat Together” cu acesta din urmă, o radioasă declarație de dragoste hip-hop, învăluită de percuție urbană și synth-uri punctate. “Am scris această piesă în câteva ore, la Los Angeles. E primul meu cântec de dragoste. E visceral. Childish Gambino mi-a pus beat-urile și ritmul dezechilibrat în interpretare”.

   “Fear Nothing“, o altă piesă infuzată cu trip-hop, a fost compusă și produsă de Matt Schwartz  în Londra. Matt Schwartz este compozitorul și DJ-ul britanic care a compus împreună cu Massive Attack Dissolved Girl”.  “Am realizat, pentru prima dată, cât de mult mă poate ajuta un producător să-mi asamblez caleidoscopul de sunete din cap”, explică Selah Sue. “Ludwig mi-a permis să mă îndrept spre un stil mai experimental, electronic, agresiv și dansant. Ca și în “Falling Out”, cu drum&bass-ul său ritmat și atmosfera underground, una din preferatele mele de pe acest album”. Piesele „I Won’t Go for More” și Reason” sunt un ecou al artistei Selah Sue pe care o știam, construind melodii frumoase cu chitara sa acustică Taylor, cu aranjamente de coarde și tempouri ce merg de la funk la jazz la bossa nova. Pe visătoarea “Always Home, realizat în colaborare cu ambii săi producători, Selah Sue impresionează cu virtuozitate sa vocală. “Am stat de vorbă cu melancolia mea și i-am spus că n-o ignor, dar că am și chef de dans. Și că e binevenită să danseze cu mine”. Piesa “Alone“, cu un feeling disco optzecist, e compusă în Los Angeles, în 2012, în noaptea în care Whitney Houston a trecut în neființă. O reflecție în oglindă, “Sadness“, scrisă și produsă în Jamaica cu producatorul Troy Taylor (Whitney Houston, Aretha Franklin) trimite la gloria epocii soul. O baladă senzuală și sclipitoare, cântată cu vocea disonantă a unei dive de culoare, întreruptă de o pauză Ragamuffinneașteptată și dureroasă.

   Presale: până pe data de 19 aprilie inclusiv, biletele costă 99 lei sau 129 lei în Golden Ring. De pe 20 aprilie până în preziua concertului le puteți achiziționa la prețul de 120 lei sau 150 lei în Golden Ring. La intrare, biletele vor costa 140 lei sau 170 de lei în Golden Ring. Se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15.

Pentru cei care ii indragesc muzica va fi o seara de neuitat asa ca ar trebui sa profitati de aceste bilete la pret redus pana nu se vor epuiza. Nu poate decat sa ma bucure venirea acestei artiste care ne va onora cu prezenta ei in luna mai  si se va alatura artistilor care au ales sa vina in acest an in Romania ca sa concerteze. 971940c0e32a6d6cac2a9bf7caae10a2

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?