Îți place la posta?

Mie nu! Deloc! Adică, mi-e groaza de posta romana!

posta
din nefericire…parte din viata mea!

       Sunt câteva instituții in Romania care îmi provoacă emoții puternice! Emoții negative! Într-un top trei de exemplu Posta Romana este number one detașat! Din nefericire in “Nemția” cum suntem de duminica exista și locuri care nu au reușit sa intre in U.E. De atâta timp s-au tot privatizat…intreprinderi, CAP-uri, fabrici si uzine, bănci, bănci din parc, păduri, draci laci! Posta romana însa rezista! Nu s-a găsit nici un fraier investitor care sa vina și sa zică “bai, o cumpăr eu!” Normal! Ce om normal ar cumpăra un dinozaur? O antichitate! Nici măcar pentru spatii, ca marea majoritate sunt pe la parterul vreunui bloc. In fine. Despre ce vorbim? București – capitala Nemției, UE șamd – posta romana! Din păcate și din nefericire oricât ai vrea sa ocolești aceasta instituție este de domeniul SF-ului sa reușești sa o faci. E ca raia! Ca legile lui Murphy. E “ca cutremuru’ ala mare” care inevitabil o sa vina. Nu se poate altfel. Mai devreme sau mai târziu ajungi la coada la ghișeu… Eu vorbesc de București. Nici nu-mi imaginez ce poate sa se petreacă într-un loc uitat de lume din Nemția.

Ok. Sa vedem faptele.

     In una din zilele tale, ajungi acasă obosit după o zi de munca și cu dorul in suflet de a manca ceva, a face un dus și a te baga la somn. Când…ce sa vezi! Ghinionul, soarta, necazul, cărămida, te pocnește fix la intrare! Hârtiuța aia alb/crem care te anunța ca postașul a fost la tine pe la prânz sa zicem dar tu porcule nu i-ai deschis ușa! Pedeapsa? Te așteptăm la noi in celula la sediu! Deja am intrat în panica! Pe petecul de hârtie scrie sec “recomandata” . Nu ce fel, de unde (politie/finanțe/Dumnezeu)…nuuuuu! Numele tău și atât! “recomandata”. Daca pentru orice altceva am găsit soluții sa nu amestec sediul postei cu drumurile mele, pentru “recomandata” nu am reușit sa găsesc 🙁

Acum, peste noapte, cu gândul la drumul de a doua zi, am și visat o coada luuuuungaaaa unde toți aveau hârtiuțe in mana și cu cat încercam sa stau mai aproape de ghișeu cu atât acesta se îndepărta de mine. Iar cineva in spatele ghișeului rădea sinistru “reeecomandaaaataaa  ha ha ha”. M-am trezit leoarca si cu gândul la chinul de a doua zi!

    Spre ora 17.00 (e importanta ora) am ajuns in mândrul sediu de acum 25 de ani, in funcțiune, unde sălășluiește sau poți spune ca se odihnește posta romana. Intrat in holul modern ( glumesc firește ) și uitat la cozi. 7 ghiseee/3 funcționale/unu cu pachete – deci exclus. Ala bala portocala…mmmm…na na na …ghișeul cu nr. 5  sa fie. Poate nu știți dar la posta romana puteți sa faceți orice va trece prin minte. Facturi la orice, impozite, taxe, scrisori, recomandate, pensii, alocații, pachete, rachete, vederi, calendare, muieri, RCA, CPA, MCC, DLL…rețete, timbre, in general orice vreți sa faceți puteți face la posta. Nu cred ca servesc shaorma si sigur nu au toaleta dar in rest…ORICE! D-aia e și coada! Bătrânii noștri dragi au la posta facebook-ul lor. Daca au de ridicat pensia pe 15 sa zicem. ei de pe 8/9 încep sa stea la coada. Nuuuu se supară, nuuuu se grăbesc, nuuu se agita…ajung in fata/întreabă/afla ca TOT PE 15 VINE PENSIA și zâmbitori pleacă acasă doar ca sa vina și maine sa stea iar la coada și tot asa…pana vine 15! Cred ca e un fel de facebook al lor. “Ma duc la posta sa vad ce au mai postat“. Amintiri din tinerețe, nepoți plângăcioși, rețete schimbate, bârfe…ca pe facebook! Nu contează ca afara, imediat in dreapta, e un Pay Point și in 2 minute achita telefonul fix! Neeeeaaahh! Sa rateze coada? Ce dacă ei sunt 7 și au tot timpul din lume iar tu ești disperat sa ajungi undeva. Așteaptă bai! Ca și ei au așteptat când era Ceausescuuuu! Aha-ha..habar nu avem noi ăștia tineri nesimțiți.

Ma rog… aleg ghișeul 5. Ora 17.00 – cinci persoane in fata mea. Recunosc, subțire! Totuși era 555 nu 666 ca plecam dracu acasă! Prima la ghiseu – o bătrâna cu blana neagra artificiala și căciula asemenea. Cred ca lua bani de undeva. Știți sunetul ala de la aparatele alea “super moderne” zzzzzzzzzzbr zzzzzzzzzbr zzzzzzzzzzzbr – telex/fax mama ma-sii ce o fi! 2014 Nemția , sa reținem. I-a scos bătrânei un dosar de acte pentru 260 de ron. Cum de unde stiu?? Pai am văzut toți din posta! 25 de minute a durat faza asta. O persoana doar! Am zis, hai ma ca gata…am scăpat de asta de-acum e ușor! Coșmarul a reînceput…un nene la vreo 60 de ani. Tot bani. Alte 25 de minute. Pfff…gata. in sfârșit. Alt nene…nu știu ce i-a dat ca băgasem nasu’ in telefon. 15 minute. Apoi a plecat 🙁 EA! tipa de la ghiseu! Nu stiu unde! Nu stiu de ce! Una peste alta după o ora jumate la o coada de 5 persoane am ajuns la ghișeu! Jur ca nu i-as fi spus nimic doamnei dulci care trebăluia cu buletinul meu dacă nu ar fi venit o duduie care a întrebat peste rând dacă poate plati taxa pentru buletin acolo. Răspunsul a fost “sigur, la mine, stați la rand ca merge repede!” UUaaaaaaa….deci nu! M-am întors și i-am zis tipei “nu stați la rândul asta, o sa ajungeți sa va plătiți taxa pentru certificatul de deces, mie mi-a expirat buletinul de doua ori de când stau la coada“! Si minunata doamna s-a simțit jignita! He he he… Frumos!

Am declarat-o ca fiind cea mai lenta lucrătoare de la posta romana, apoi m-am gândit mai bine și am zis ca merita mai mult! Din istoria postei romane! I-am garantat ca am reținut fizionomia  și o sa ma feresc sa mai stau ever/ever/ever la ghișeul unde trebăluiește! Am încercat sa-i explic ca stau de o ora jumate pentru 5 persoane și mi-a răspuns ca cine m-a pus sa stau la coada?? Ce-i drept o tanti de la coada mea, din spate, se mutase dincolo și deja era plecata!! Cine m-a pus?? Nu, nu am chemat pe nimeni. Nici pe șefa ei, nici nu i-am cerut vreo condica sau ceva de genul. Este absolut inutil! Nu as fi rezolvat nimic decât sa pierd încă 15/30 de minute din viata mea in gaura aia de șarpe. Oricum, pe cale de consecința declar ca number one in topul meu de instituții de rahat în Nemția este posta romana!

    Voua va place la posta? ( he he he-limba romana-cum suna asta! :)) ) posta romana, scuze! Sau altfel, ce instituție va provoacă fiori reci pe șira spinării?

PS

Recomandata era o înștiințare de la circa financiara, ca nu mai este nevoie sa ma prezint pentru problema impozitului din 2013! Asaaaaa ceeevaaaaaa…

Facebook Comments

2 thoughts on “Îți place la posta?

 • 19 November 2014 at 13:16
  Permalink

  Aaaa, si replica ta e de pus in cartile de bancuri. :))))

 • 19 November 2014 at 13:16
  Permalink

  Asta e problema lor, ca au acolo tehnologie pentru pentru aia inapoiati, de nu stiu sa foloseasca pay point-ul. Iar imprimantele alea cu ace fac totul sa mearga in slow motion. :))

  Cat despre serviciile pe care le presteaza posta in adevaratul lor sens, coletarie etc. eu nu am ce reprosa. Ma rog, undeva pe acolo. Trimis colet azi, ajuns maine la destinatie, vreo 200 de km distanta. Din pacate, nu la fel de repede a venit si rambursul. :))

  Iar Ministerul Finantelor ar putea trimite instiintari prin email, dar la noi mai e mult pana cand emailul va fi recunoscut ca si canal oficial de comunicare.

Tu ce zici despre asta?