HOTELURI

Palatul Brukenthal din Avrig

Reședința de Vară a lui Samuel von Brukenthal

Palatul Brukenthal

untitled
Samuel von Brukenthal

    Știți de unde vine numele Muzeului din Sibiu? Dar al Palatului Brukenthal din Avrig? Partea bună a lucrurilor cât timp Transilvania a fost sub stăpânire austro-ungară a fost că civilizația din vest era la ea acasă în zonă iar influențele dinspre Turcia sau Rusia, chiar dacă se simt, nu sunt foarte mari. Samuel von Brukenthal, provine dintr-o familie sași, a fost guvernator al Transilvaniei ( singurul sas ce a ocupat o astfel de funcție în imepriu), un mare iubitor de artă și cel care a înființat Muzeul din Sibiu cu trei ani înaintea muzeului Louvre din Paris.  Dacă în Sibiu se afla reședința permanentă, în Avrig este Palatul de vară, construit în stil baroc prin anii 1770-1775.

      Prin testament, Brukenthal a lăsat ca moștenire averea sa doar celor pe linie masculină și din păcate pe la sfărșitul secolului al-XIX-lea linia sa, s-a stins. De atunci, domeniile sale au fost preluate de Gimnaziului Evanghelic din Sibiu, aceasta fiind dorința lui.

         Palatul de vară Brukenthal din Avrig, cu gradinile sale extraordinare în trepte, a avut în decursul timpului și mai ales în perioada comunistă, numeroase destinații și proprietari. Naționalizat de comuniști în anul 1948 a fost întrebuințat ca și sanatoriu. Chiar si dupa Revoluția din 1989 acesta a rezistat până în anul 2005 când a fost desființat. Actualul proprietar, din 2009, fundația Samuel von Brukenthal a readus la viața vechiul palat!
Astazi, palatul ofera oaspeților săi nouă camere superbe, amenajate într-un mod deosebit.  Oranjeria, oferă sașe camere duble, apartamentele VIP ăn număr de trei precum și apartamentul principal, au stilul modern într-o clădire a unor vremuri vechi dar  mai confortabile decât cele de acum! Cu prețuri plecând de la 164 Ron/zi camerele  sunt accesibile și experiența este unică. Mai mult, copiii sub 2 ani beneficiază de gratuitate, iar cei de la 2 la 12 ani beneficiază de 50% reducere. Internetul wirelles este disponibil în toate camerele, pentru a putea să le arătați celor dragi unde vă petreceți timpul.

cazare
una din camerele duble

   Restaurantul din Oranjerie, cu ambianța lui barocă oferă produse special pregătite pentru pretențioși. Ferestrele sunt mari, luminoase și oferă prilejul de a admira grădina, în timpul verii funcționând și terasa.

restaurant
Restaurantul

   Restaurantul poate fi închiriat pentru diverse evenimente, cum ar fi nunta, botezul sau vreun banchet, existând meniuri speciale pentru fiecare în parte. Se organizeză cu prilejul zilelor speciale Dragobete, Crăciun fel de fel de evenimente în funcție de zi existând mereu oferte speciale. Cei de la Palat oferă produse bio, din producție proprie cum ar fi siropul de brad sau dulceața de afine. Sau poate vreți să-i oferiți persoanei dragi o seară romantică și atunci Palatul Brukenthal Avrig,  vă așteaptă cu un meniu deosebit la lumina lumânărilor. Șampanie, tartar din somon afumat, zmeură în sos de vin cu îngheţată de vanilie  sunt doar câteva din ce o să primiți. Romantic, nu-i așa? Dar și gustos!

     În afara palatului, există parcul amenajat în stil baroc, în terase,  singura grădină-monument din Transilvania de Sud, care s- a păstrat în mare parte în conformitate cu structura inițială. Pârâul Morii curge prin curtea castelului si alimentează mai multe fânâni și jocuri de apă ce vor fi restaurate în totalitate în curând.  De sus de la palat se conturează formele simetrice, stricte oferind celor care privesc un peisaj deosebit. O sa revină grădina englezească, cea olandeză precum și fazanii care pe vremuri se plimbau țanțoși pe domeniu.

parc
vedere spre palat

Iar când vrei să mergi să vizitezi și altceva ai atât de multe posibilități! Sibiul la doar 30 de km, Brasovul, Bâlea Lac cu Hotelul de gheață iarna, satele săsești și fortificațiile acestora. Atât de multe oportunități și locuri de văzut…

Palatul Brukenthal Avrig a primit la începutul anului 2014, în cadrul celei de-a patra ediţii a Galei Turismului Românesc, titlul de “Cea mai fashion locaţie din România”, premiul fiind ridicat de către primarul oraşului Avrig, Arnold Gunter Klingeis.

 

One thought on “Palatul Brukenthal din Avrig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *