You have an obsession!

Obsesiile noastre de toate zilele!

      Le avem? Le avem al dracului! Obsesiile noastre oricare ar fi ele ne dau viata peste cap si ajung intr-un final sa te-o dea si celor din jur… Pornite de la lucruri minore, se dezvolta, se fac mari…cresc…cresc si mai mult si ajung sa ne acapareze zilele si gândurile. Ma gândeam si încercam sa aflu care sunt? Sa le numar…Măcar aleNo, I'm not! mele… Apoi mi-am dat seama ca toți avem cel putin una! Obsesia de a slabi, de curățenie, pentru un joc on-line, pentru jocurile de noroc ( mai rău ), pentru o telenovela sau un serial TV (  mama lui de Games of Thrones ), obsesia de a manca sanatos, de gratar,  de all inclusive, de țigări ( nu e stupid sa iesi din casa la 11 noaptea pentru ca nu mai ai tigari dar sa stii ca oricum nu o sa mai fumezi? Stiu, e aiurea! ), sa te obsedeze o persoana ( asta e grava rau ), de a face sport, de selfiuri, de a merge la sala, obsesia de mașina vecinului, de pisici, acvarii, catei,pasarici, porumbei, de cel mai smecher telefon aparut, de apa plata cu lamaie, de a termina un proiect, obsesia ca cineva te înșală, sau ca te urmărește tot timpul, obsesia de a vizita toate tarile din lume, obsesia pentru biserica, obsesia de a avea spe mii de tera memorie pe hard, de ciocolata, de politica, de solar, de make-up, de magneti de frigider, de a face multi bani, de like-uri, de tatuaje și câte și mai câte si mai câte!  Ma gândeam cum pornesc, cum ajung sa te facă dependent si de ce naiba le lăsam sa ne conducă viata de multe ori?? De ce lăsam lucruri ce nu sunt atât de  importante într-un final, sa ne controleze gândurile și felul în care trăim?

       Cred ca la inceput sunt inofensive, “vai ce dragut e jocul asta, mananc sanatos sa traiesc mai mult, vreau sa slabesc, la sala e asa de interesant, ce serial recunoaste!bun, interesant proiect...” apoi nenorocitele incep sa creasca! “Ahh, azi nu am fost la sala, am pierdut episodul 45289, ce mizerie e in casa, am pus ulei normal in loc de masline,  azi nu am intrat pe joc...” , Dupa un timp scârbele devin mai agresive, la genul “Fir-ar al dracu’ nu am ieșit în club aseară sau Nu mananc pana nu spal masina“. Pentru ca la final sa ajunga sa te conduca…”Poa’ sa ninga poa’ sa ploua, ce daca a murit matusa? eu ma duc la meci!” Faza e ca daca totul s-ar reduce la obsesia ta nu ar fi mare lucru dar în clipa în care începe lumea din jurul tău sa se învârtă si ea in jurul dependentei/obsesiei tale lucrurile se schimba! Fireste ca sunt obsesii bune si obsesii rele ( zic eu ) pentru ca una e sa vrei sa-l indopi pe cel de langa tine cu mancare sanatoasa si alta e sa insisti sa-l faci vegan! Una e sa te plimbi prin parc si alta e sa-l tarasti dupa tine alergand 5 km prin hartoape. Una e sa fie curat în casa alta e sa faci crize ca în spatele televizorului cand bate lumina se vede o urma de praf. Una e sa vrei o vacanta, alta e sa vrei o vacanta in acelasi loc 10 ani. Cum sa faci sa nu te conducă tâmpenia asta? Nici nu stiu daca e neaparat dependenta, obsesie sau doar mintea ta cauta sa produca placere… Nu stiu daca e pasiune sau obsesie. Ma aplec spre a doua varianta. So? Cum o controlam? Pentru ca, suntem toți niște ciudați, conduși de lucruri din mintea noastră, încercând reciproc sa ne influențam viețile pentru ca “obsesia mea e mai misto decat a ta”!

Cum??Ce vreți? Sa va dau eu răspunsul? Pai habar nu am! Era o întrebare nu un preludiu al unei explicații.  Va întreb pe voi. Ce obsesie aveți, ( aveti curaj sa o spuneti public? :))  ce obsesii au cei din jurul vostru și cum va afectează asta viata…și mai important cum Dumnezeu  controlați lucrul asta??

Facebook Comments

Tu ce zici despre asta?