In cinematografe “A Star is Born”

Cu adevarat “A Star is Born”

“A Star is Born” este un film al vremurilor noastre.

Una dintre actritele urate dar frumoase! Ca Barbara Streisand. Adorabila in putina ei frumusete.

Ce poveste…Ce debut pentru Gaga. Ce film pentru Cooper. Dupa atata Marvel, un asemenea film este ca o briza in mijlocul unei veri fierbinti.

O copilarie mizerabila, o viata teribila, o iubire imperfecta ce duce la un final gresit. “Dacă nu sapi adânc în sufletul tău, nu vei avea picioare.” Rezultatul este filmul : vă raneste sufletul, apoi vă treziți dimineața fără o zgârietură. Exact ce trebuie sa faca un film! O relatie ce se vede diferit in functie de partea din care o vezi. Dragoste, idealism, renuntare, talent, egoism, altruism si peste tot si toate inca odata si inca odata dragostea.

Spoiler  …sssssst! 

Jackson Maine (Cooper) este o stea rock in declin. El mai poate să joace bine și să faca pe scena un adevarat spectacol, dar alcoolismul, il macina, cautand un sprijin, ceva care sa il motiveze. Într-o seară după un spectacol cand are nevoie de o băutură, el se întoarce într-un bar în care o vede pe Ally (Gaga). Imediat o ia cu el și vrea să-i încurajeze talentul ca si cântăreața și compozitoare. Pe măsură ce relația lor se adâncește, steaua lui Ally începe să crească in timp ce cariera lui Jackson se estompează, aducând noi complicații relatiei lor. Gaga trebuie aplaudata pentru performanța ei fenomenală. Incredibila si neasteptata! Aflata pe drumul musicall Garland sau Streisand, in film Gaga este reala si umana.

Peste varianta 1954, mult mai mult ca cea din 1976, “A star is Born” din 2018 nu face deosebiri si nu urmeaza unul dintre caractere in mod deosebit ci prezinta povestea. Povestea lor si locul deja scris spre care se indreapta. Doua povesti ce se intrepatrund, au un drum comun si se despart la sfarsit.

Daca stai sa analizezi  si nu ai studii de specialitate, este greu sa diferentiezi caracterele si sa le separi in slab/puternic. Lut sau diamant neslefuit? Geniu sau egoism? Chimie sau omul destinat sa te iubeasca? Voi hotarati la final. Povestea te duce prin viata unor oameni care se schimba, care devin personaje dar care intr-un final se dovedeste ca in interior raman la fel. Cu bune si cu rele. Si tot povestea iti spune ca nu toti ajungem sa trecem linia de final.

Trebuie sa mergi sa vezi filmul. Este un film pentru tine, pentru mine, pentru cei care iubesc muzica buna, pentru cei care cred ca este usor sa ai succes, care cred ca este deajuns sa iubesti profund ca sa fii fericit. Nu ai cum sa nu te regasesti macar putin in una dintre scenele din film. Un film ce iti aduce un carusel de emotii pe care cu greu le poti stapani. Nu va spun mai multe, va invit doar sa mergeti sa vedeti , sa simtiti, sa va bucurati , sa plangeti impreuna cu Ally si Jackson. Este un film pe care nu il uiti mult timp, un film bine facut, cu personaje bine alese, un film care te pune pe ganduri. Cand iesi din sala de film iti suna in minte inca melodia de la sfarsitul filmului si iti trec prin fata ochilor personajele principale si frumoasa lor poveste de dragoste. Cred ca pentru Bradley Cooper este unul dintre cele mai bune roluri ale lui iar lady Gaga a surprins publicul intr-un mod foarte placut.

Filmul intra in cinematografele din Romania saptamana aceasta, asa ca nu sta pe ganduri si mergi sa vezi un film bun, un film altfel!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?