Men in Black International la cinema

“Men in Black: International”/ “Bărbaţi în negru”

Bărbaţii în negru s-au extins pe tot globul, dar la fel s-au răspândit şi răii din univers. Iar pentru a ne proteja, apreciatul Agent H (Chris Hemsworth) şi începătoarea ambiţioasă M (Tessa Thompson) fac o echipă ce e drept cam ciudată, dar care până la urmă, ar putea să funcţioneze. Pentru a face faţă unei noi ameninţări extraterestre, care poate lua orice formă, inclusiv a unui agent al MIB, ei îşi vor uni forţele de-a lungul unei aventuri ce se petrece pe tot globul pentru a salva agenţia şi în final, omenirea.

Dezvoltând ideea că unele fiinţe extraterestre trăiesc printre noi, filmul MIB: International ne prezintă noi agenţi, arme, extratereştri şi locaţii, aducând pe ecran pe unii dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi actori ai momentului, cum ar fi Chris Hemsworth şi Tessa Thompson, care sunt eroii titulari – agenţii H şi M, sau Emma Thompson, care reia rolul şefei MIB, sau Liam Neeson, Rebecca Ferguson şi Kumail Nanjiani, care interpretează de asemenea roluri importante.

După cum bine ştiu numeroşii fani ai francizei, „Men in Black” este o agenţie guvernamentală menită să stabilească contactul cu fiinţe dinafara lumii noastre. Men in black monitorizează activitatea extraterestră de pe Pământ, protejând planeta prin tehnici necunoscute cetăţenilor şi supraveghind sosirile extratereştrilor sub pretextul migraţiei de refugiaţi. Înarmaţi cu arme high-tech, ei au o unealtă extrem de preţioasă, pe nume Neuralyzer, un aparat ca un stilou, care emite o rază de lumină menită să şteargă orice amintire din mintea  celor care au întâlnit vreodată extratereştrii, sau pe oamenii MIB.

În timp ce această mitologie rămâne la bază, realizatorii filmului MIB: International extind ideea, adăugându-i noi elemente. “Ne aflăm în acelaşi univers ca şi în filmele anterioare, dar nu mai suntem limitaţi la împrejurimile New York-ului, unde au avut loc celelalte filme,” observă Parkes. “Dăm acum o tentă internaţională şi folosim o serie de noi personaje, printre care şi o începătoare, o nou angajată a MIB, cunoscută sub numele de M (Tessa Thompson), care devine partenera unui agent de top pentru a organiza cea mai amplă şi dificilă misiune.”

O întâlnim pe M, care se numea Molly când era mică şi care trăise alături de părinţii ei o experienţă  cu fiinţe venite de pe alte planete. Reuşind să evite ştergerea memoriei de către Neuralyzer-ul celor de la MIB, Molly se hotărăşte, fiind de-a dreptul obsedată să descopere adevărul despre extratereştrii de pe Pământ şi despre misterioşii oameni în negru, care o vizitaseră acasă după întâlnirea senzaţională cu ciudaţii vizitatori. Ea îşi petrece tot timpul căutând răspunsuri la întrebările care o preocupau, iar după câţiva ani descoperă sediul MIB din New York. Impresionată de abilităţile de detectiv ale lui Molly, care au făcut ca ea să devină singurul om care a pătruns neinvitat în sediul MIB, Agent O (Emma Thompson)  o ajută pe aceasta să devină agenta M.

Nerăbdătoare să urce în ierarhia MIB, M intră în parteneriat cu H (Chris Hemsworth), un agent legendar, care a devenit faimos pentru că a salvat lumea cu puterea minţii şi înarmat doar cu un Dez-Atomizor. Prima misiune a celor doi a fost aceea de a-l întâlni pe regele extraterestru Vungus şi a-l conduce în prima sa vizită pe Pământ. Dar la scurtă vreme după ce ajung într-un club de noapte, Vungus este asasinat, iar H şi M descoperă că el ascundea, sub straiele sale, o armă capabilă să distrugă galaxii întregi. O specie hiper-agresivă cunoscută sub numele de Hive, condusă de doi asasini incredibil de răi, ajunsese pe Pământ şi vroia să pună stăpânire pe această armă extrem de puternică.

Străduindu-se să înţeleagă cum au reuşit cei doi asasini să afle locul unde se afla  Vungus, H şi M încep să suspecteze că cineva din interiorul organizaţiei MIB a trădat această informaţie strict secretă. Ei vor trebui să-l găsească pe acest agent infiltrat înainte ca arma să ajungă pe mâini greşite. În încercarea de a salva lumea, ei pornesc de la Londra până în Maroc, apoi în Italia şi Paris

Chris Hemsworth este agentul H, cel mai admirat agent atât pentru abilităţile sale profesionale cât şi pentru că arată foarte bine. Acum câţiva ani, H şi alt agent operativ, High T (Liam Neeson), au salvat planeta de o ameninţare extraterestră. De atunci H s-a culcat pe laurii gloriei, devenind după părerea unora cam relaxat şi prea încrezător în propriile forţe. “H se simte acum îndreptăţit să acţioneze sub propriul său stindard,” remarcă Hemsworth. “El este foarte încrezător, are umor şi preferă să ocolească regulile. Asta îi irită pe ceilalţi agenţi, colegii lui, aşa încât la sediul MIB din Londra se resimte încordarea. H a scăpat de multe ori de mânia colegilor, dar acum ar fi timpul să se trezească la realitate.”

Starul din filmul The Avengers consideră că regizorul F. Gary Gray este cel care a conferit filmului o anvergură ambiţioasă, fără să piardă din vedere nici personajele şi nici filonul comic al seriei. “Gary a făcut toate acestea, el a deschis lumea MIB şi ne-a lăsat să ne alăturăm ei,” susţine Hemsworth. “Men in Black: International este  o  continuare a moştenirii pe care o preţuieşte deja publicul, dar în acelaşi timp este şi un film de sine stătător, o adevărată comedie science fiction.”

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?