Lacul lebedelor in martie la Sala Palatului

                  LACUL LEBEDELOR  –  BALLET CLASSIQUE DE SAINT- PETERSBOURG 

Marti, 6 Martie 2018 ora 20:00   Sala Palatului Bucuresti     

Balet in 4 acte – Premiera mondială: 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova.

Compania  “St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’

Este creata de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski .

Absolvent al Academieide Balet Vaganova  din Rusia, Andrei Batalov  este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai târziu, devine  prim solist al Teatrului Mariinski.

El aparține unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinaratehnică care-ipermite a fi in rand  cu  dansatori  legendari de balet  din trecut și prezent ca  Vestris și Nijinsky , Baryshnikov și Julio Bocca. El deține o colecție unică de premii de la diferite concursuri internaționale de balet . A fost câștigător  a medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997). El a câștigat premiul 2 la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 și Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Balet din Perm (1996) și Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).

 

In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) și Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa roluri principale in urmatoarele balete: “Cavalerie halt”, “La Sylphide”, “Le Corsaire”, “Don Quijote”, “La Bayadere” “Manon”, “Scheherazade”, “Romeo și Julieta”, etc.

La  Royal Ballet danez (2000-2002), Repertoriu lsău a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( “Lacul lebedelor”), Albert ( “Giselle”) și balete contemporane de Peter Martins si  Kevin O ‘Dale . Batalov colaboreaza cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky – Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum și cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (BolshoiTheatre). Încalitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intenționează să urmeze marile tradiții ale baletului rus lasate de marii maestri ai trecutului – Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.

Astăzi Batalov nu numai că dansează el însuși, dar, de asemenea, învață pe alții – din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolvenții săi, de exemplu, renumitul Leonid Sarafanov. Și, în 2014, a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic, la care a devenit director artistic.

Honoured Artist of Russia (2010)

  • Prize-winner at the International Ballet Competition in Nagoya (Japan, 1996, 1st prize)
  • Prize-winner at the International Rudolf Nureyev Ballet Competition (Budapest, 1996, 2nd prize)
  • Prize-winner at the Arabesque-96 Open Ballet Competition in Perm (1996, 1st prize and Mikhail Baryshnikov Prize)
  • Prize-winner at the International Ballet Competition (Paris, 1997, 1st prize)
  • Prize-winner at the International Ballet Competition in Moscow (1997, Grand Prix)
  • Born in Izhevsk (Udmurtia).
  • Graduated from the Vaganova Academy of Russian Ballet (class of Professor ValentinOnoshko).
  • From 1992-1994 he was a soloist with the St Petersburg State Academic Musorgsky Theatre Operaand Ballet. Joined the Mariinsky Ballet in 1994.

Pret bilete : 200  lei / 150 lei / 120 lei / 100 lei. Grabiti-va  sa prindeti ultimele bilete. Daca nu ati vazut pana acum Lacul Lebedelor este momentul sa va faceti o bucurie si sa vedeti un spectacol unic in viata.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?