Escape Room in cinematografe

Escape Room a ajuns la cinema

Poate va amintiti de intamplarea aceea tragica din Polonia, cu fetele care la o aniversare au ramas blocate intr-un escape room in timp ce un incendiu s-a declansat si din nefericire si-au pierdut viata. Aceasta intamplare a dus la amanarea premierei filmului. Pentru ca exact acest lucru ne prezinta Escape Room. Cativa oameni intra intr-un joc si scapa…cine poate.

Inainte de toate, pot spune cu mana pe inima ca este probabil cel mai intens si bun film pe care l-am vazut de o buna perioada de timp incoace. Fara supereroi, fara personaje care zboara, scot flacari, respira sub apa sau sunt de pe alte planete. Un film despre astazi, despre supravietuitori, temeri, egoism, sacrificiu, inteligenta, bani, lacomie si naivitate.

Sunt mai multe filme cu o astfel de idee. De la celebrele “Hunger Games”  la filmele cu vanatoarea de oameni ale lui Van Damme sau mai noile filme chiar cu escape room. Toate tratand dorinta perversa a oamenilor de a vedea live oameni murind. Ideea in sine evident ca nu e noua dar acest film chiar reuseste sa aduca unui concept vechi un aer nou.

In Escape Room regizorul Adam Robitel face un film de exceptie pe un scenariu scris de Bragi F Schut si Maria Melnik

Daca pana acum nu-mi placeau aceste camere, dupa ce am vazut acest film este clar ca nu o sa mai pun piciorul intr-un asemenea loc.

No way out!

Filmul incepe abrupt si senzatia este ca deja ai finalul. Apoi totul devine o cautare continua si exact ca intr-un joc real ti se dezvaluie indiciile care compun povestea. Deduci si tu cate putin iar in timp devii paranoic, cautand legaturi si conexiuni acolo unde ele nu exista. Scenariul este absolut briliant. O grija perfecta pentru detalii, o poveste completa ce nu-ti lasa loc de interpretari. Primesti raspuns la toate intrebarile si raspunsurile sunt logice si perfect de inteles atunci cand ti se dezvaluie.

Un carusel de intamplari si de rasturnari de situatie te tin in scaun cu sufletul la gura. Momentele de respiro sunt rare si finalul chiar aduce ceva nou. Scenaristii si regizorul i-au facut pe cei sase participanti la joc atat de reali incat fiecare intre noi o sa se regaseasca intr-unul din personaje.

Mi-as dori ( chiar daca e clar ca au lasat loc de partea a II a ) sa nu existe o continuare. Este un film care m-a captivat si care mi-a placut enorm. Sa nu facem o serie nereusita din el…

Mergi sa-l vezi pe asta. Promit ca o sa-ti placa!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?