Emoji filmul

“THE EMOJI MOVIE”

AVENTURA ZÂMBĂREŢILORemoji

Aventura zâmbăreţilor dezvăluie un secret bine păstrat până acum al telefoanelor inteligente. Ascuns în interiorul aplicaţiei de mesaje se află Textopolis, un orăşel efervescent, unde trăiesc şi lucrează zâmbăreţii mei favoriţi. În această lume, fiecare emoticon zâmbăreţ are o singură expresie facială – cu excepţia lui Gene (T.J. Miller), un emoticon exuberant, care poate afişa multiple expresii. Atunci când o avarie ameninţă însăşi existenţa telefonului, Gene se asociază cu cel mai bun şi mai îndemânatec prieten al său, Hi-5 (James Corden) şi cu cel mai bun spărgător de coduri, Jailbreak (Anna Faris), pentru a încerca să împiedice dezastrul. Cei trei prieteni pornesc într-o “app-ventură” de pomină prin măruntaiele telefonului, pentru a salva lumea în care trăiesc, înainte ca aceasta să fie “deleted” pe vecie.

Columbia Pictures prezintă în asociaţie cu LStar Capital, un film produs de Sony Pictures Animation, The Emoji Movie.  Vocile personajelor sunt asigurate de T.J. Miller, James Corden, Anna Faris, Maya Rudolph, Steven Wright, Jennifer Coolidge, Jake T. Austin, Christina Aguilera, Sofia Vergara şi Sir Patrick Stewart.  Regia îi aparţine lui Tony Leondis.  Producătorul este Michelle Raimo Kouyate.  Scenariul a fost scris de Tony Leondis & Eric Siegel alături de Mike White.  Povestea îi aparţine lui Tony Leondis & Eric Siegel.  Producătorul executiv este Ben Waisbren.  Muzica a fost compusă de Patrick Doyle.  “Emoji”™ este  marca înregistrată sub licenţă  a emoji company GmbH.

DESPRE FILM

Oamenii n-au mai fost atât de inter-conectaţi niciodată.  Datorită telefonului inteligent  putem menţine contactul cu toţi cunoscuţii noştri de pe mapamond.  Datorită acestei simple invenţii, putem comunica cu oamenii de care ne despart  oceane, graniţe sau limbi diferite…

…în fond toată lumea ştie ce înseamnă  un zambet.

Acum, Sony Pictures Animation ne conduce în lumea secretă din interiorul telefonului nostru, pentru a asista la distractiva “Aventură a zâmbăreţilor”.

“Zâmbăreţii ne ajută să ne exprimăm atunci când nu avem timp s-o face pe larg, sau când nu ştim sau ne temem s-o facem,” susţine Tony Leondis, unul dintre scenariştii şi regizorul filmului Emoji Movie.  “Când primesc un emoticon cu inimi în loc de ochi de la mama, asta înseamnă ceva care mă face să zâmbesc. În lumea de azi a tehnologiei, inima umană a găsit o modalitate de a se interconecta.”

În centrul acţiunii filmului Aventura zâmbăreţilor se află – iar aceasta nu e o surpriză pentru nimeni – un telefon, care-i aparţine unui adolescent pe nume Alex.  Iar în inima acestui telefon se află Textopolis, locul unde trăiesc toate emoticoanele.  “Textopolis este o comunitate efervescentă care se ocupă de un singur lucru: să-l ajute pe Alex să comunice,” explică Leondis.  “Zâmbăreţii se trezesc de dimineaţă, se duc la serviciu, iar fiecare dintre ei are de jucat un rol aparte.”

Toate emoticoanele au un singur scop, iar acela este de a reda unica emoţie pe care trebuie s-o exprime.  Indiferent de dispoziţia proprie, zâmbăreţul trebuie întotdeauna să zâmbească, plângăreţul trebuie să plângă, chiar dacă a câştigat la loterie, iar bradul de Crăciun trebuie să fie festiv.

 

DESPRE DISTRIBUŢIE ŞI PERSONAJE

În Textopolis, fiecare emoticon are pe faţa sa o singură expresie.  Dar Gene nu are doar o singură expresie, el le are pe toate!  El nu are filtru pentru emoţiile sale – dacă simte într-un fel, el trebuie s-o arate! Haios, cuceritor, stânjenit ori optimist, Gene îşi doreşte să nu fi fost aşa de diferit faţă de ceilalţi.  Hotărât să devină ca ceilalţi ,  făcându-i pe părinţii să se simtă mândri de el, el porneşte pe un drum periculos prin lumea telefonului, la capătul căruia speră să se schimbe într-un emoticon cu o singură expresie. Dar ceea ce descoperă Gene în timpul călătoriei este faptul că exprimarea propriilor sentimente este o opţiune şi mai bună pentru el.

Rolul e interpretat de T.J. Miller.  “Personajul a fost creat avându-l în minte pe T.J. Miller,” spune Leondis.  “El este atât de efervescent şi expresiv, atât de plin de viaţă, încât nu poate fi oprit.  Este o bombă cu ceas, plină cu energie, entuziasm, veselie şi râsete.  El îşi pune inima pe tavă – este unul dintre cei mai dulci oameni pe care i-am cunoscut.  El se bucură de viaţă şi de oameni – iar acesta este exact felul cum îl văd eu  pe Gene, o persoană bună şi expresivă.”

Scandalul a făcut din Gene un outsider – iar atunci când textul trimis e însoţit de o expresie greşită a lui Gene, puterile jocului pun în aplicare planul de a-l şterge /„delete” complet.  Disperat, el îi cheamă în ajutor pe prietenii săi Hi-5 – un emoticon îndrăgit pe vremuri, care şi-a cam pierdut faima – pentru a-l găsi pe cunoscutul spărgător de coduri, Jailbreak.

Mizele sunt mari pentru Gene, Hi-5 şi Jailbreak.  “În prima zi de lucru a lui Gene, el se îneacă, tuşeşte, se sperie rău şi trimite o expresie facială greşită telefonului  deţinut de Alex, iar acesta crede că telefonul lui s-a stricat,” spune Miller.  “Când părăsesc aplicaţia Textopolis şi trec la alte aplicaţii, ei activează aceste aplicaţii – Just Dance şi Candy Crush încep să ruleze singure. Iar aceasta creează situaţii jenante pentru Alex, care se gândeşte că va trebui să-şi şteargă totul din telefon, dar asta ar însemna că întregul Textopolis va fi desfiinţat /ras de pe suprafaţa pământului.”

 

ROLURI SCURTE DAR PLINE DE CULOARE

Lumea din interiorul telefonului lui Alex este plin de personaje fulgurante.  Sofia Vergara îl interpretează pe unul dintre cele mai simpatizate emoticoane – Flamenca.  Flamenca este dansatoarea Latino plină de nuri şi îmbrăcată într-o rochie roşie ca para focului. Ea e sexy şi exuberantă şi-şi termină frazele cu o figură de flamenco.

Aplicaţia Piracy este ca un bar al piraţilor unde toate personajele negative beau sau îşi petrec timpul: Trollii de  Internet, Caii troieni, Viruşii şi toate creaturile nasoale.  Acolo îl poţi găsi pe Jeff Ross – Comedy Central’s Roastmaster General – interpretând un troll de internet hilar.

De asemenea îl vei găsi acolo pe Spam – cu vocea lui Rachael Ray – care încearcă mereu să-l distragă pe Gene şi Hi-5 cu oferte sau discount-uri la produse absolut inutile.  Spam este ca un fel de prieten bun care nu te lasă baltă, numai că nu e prietenul tău şi nu vrea să plece niciodată de lângă tine!  Explică Leondis.

Christina Aguilera preia rolul lui Akiko Glitter, cea mai grozavă dansatoare de pe Just Dance app!  Ea îţi aduce cea mai grozavă muzică şi te poate învăţa cele mai noi mişcări de dans.  Care e ţelul ei în viaţă?  Pur şi simplu, să danseze!  Iar dacă vrei să fii în preajma ei trebuie neapărat să cunoşti mişcările!

“Mă cam obsedează emoticoanele,” afirmă Aguilera.  “Sunt foarte figurativă, aşa că-mi plac şi le folosesc pentru a reda orice stare sau emoţie. Cu emoticoanele, nu mai ai nevoie să foloseşti cuvinte. Puştii mei sunt la vârsta când înţeleg sensul emoticoanelor , aşa încât acesta e un proiect pe care ei îl aprobă şi de care sunt mândri.  În plus, cui nu i-ar plăcea să-i dea voce şi viaţă dinamicei Akiko Glitter

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?