LUMEA MAREROMANIA

Castelul Dracula de langa Poenari

Castelul Dracula a fost deschis începând cu 1 decembrie.

O familie cu tradiție în turism a construit un muzeu dedicat lui Dracula cu fonduri proprii. Muzeul se găsește pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni, din comuna Arefu, județul Argeș.

Castelul-dracula

 

Proprietarii au investit într-o zonă cu peisaje deosebit de atrăgătoare, dar care nu avea atracții turistice notabile. Cetatea Poenari, aflată în apropiere, este închisă pe termen îndelungat din cauza lucrărilor de refacere.

Datorită poziționării sale la poalele Cetății Poenari, a doua reședință a lui Vlad Țepeș, Castelul Dracula își propune să ofere o experiență de petrecere a timpului liber atât pentru copii, cât și pentru adulți, atât pentru români, cât și pentru străini.

Când am extins complexul turistic din zonă, am decis să numim castelul Dracula, întrucât Vlad Țepeș a avut o ședere îndelungată aici și suntem în apropierea Cetății Poenari. Numele Dracula atrage turiști români și străini care doresc să descopere importanța lui Dracula pentru români“, declară Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic și al castelului-muzeu.

Vizitatorii sunt transportați în atmosfera vremii domniei lui Vlad Țepeș prin decorurile castelului, pereții pictați din piatră și cărămidă realizate de meșteri populari din zonă, dar și din Bihor și Harghita. Obiecte expuse în muzeu reproduc viața din acele vremuri, iar Sala Tronului prezintă statui în mărime naturală ale lui Vlad Țepeș și boierilor săi. Două proiecții, inclusiv una special concepută pentru copii, dezvăluie aspecte din viața domnitorului.

Muzeul găzduiește temporar expoziția de pictură a maestrului Valentin Tănase și va prezenta expoziții itinerante ale unor artiști români. De pe Metereze, vizitatorii pot observa Cetatea Poenari și împrejurimile muntoase prin telescop, un tun cu bile și oșteni în mărime naturală.

Căutăm să oferim vizitatorilor o experiență unică, o lecție de istorie despre domnitorul român și legenda Dracula. Investiția noastră nu a fost doar financiară, ci și un efort susținut pentru găsirea meșterilor potriviți și respectarea restricțiilor pandemice, dat fiind că șantierul a fost deschis înainte de februarie 2020“, precizează Cristina Stanciu.

Intrarea la castel costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii. Castelul a fost inaugurat pe 1 decembrie, oferind oaspeților oportunitatea de a redescoperi figura lui Vlad Țepeș în poveștile istorice, mărturiile filmate, costumele și atmosfera din castel, alături de bucate și băuturi românești, chiar de Ziua Națională.

Familia Stanciu deține complexul turistic Dracula, deschis acum 26 de ani, cu capacitate mare de cazare, teren de sport, un centru Spa cu piscină, jacuzzi, salină și saună. Ei oferă și trasee montane ghidate sau posibilitatea închirierii de ATV-uri pentru grupurile organizate de turiști veniți să petreacă vacanța la munte. La doar 6 km distanță se află barajul și lacul Vidraru, traseul turistic renumit „Valea lui Stan” și statuia lui Prometeu.

Castelul Dracula se află pe Transfăgărășan, în satul Căpățâneni-Ungureni din comuna Arefu, județul Argeș. Complexul este situat la 23 de km de orașul istoric Curtea de Argeș, la 56 de km de Pitești și la 166 km de capitală.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.