Cafepedia miercurea seara…

       Cafepedia

Miercuri seara am fost la seara norvegiana de la Cafepedia. Despre ce vorbim ca sa inteleaga toata lumea… In centrul Bucurestiului vis-a-vis de restaurantul La mama gasesti o cafenea pe care cei de acolo o numesc „cafenea eveniment”. Presupun ca numele vine de la nenumaratele evenimente pe care le desfasoara. Petreceri, muzica live, degustari de vin, piano cafe concert, evenimente After Work, petreceri private sau concerte de jazz, bluesconiac, whisky, intamplari fashion, DJ si seara asta minunata de miercuri ( de fiecare miercuri) in care se serveste mancare traditionala dintr-o anumita tara. Miercurea trecuta a fost randul Norvegiei la cererea expresa a vizitatorilor. Ce fac mai  concret cei de acolo? Aleg o anumita tara, iau legatura cu maestri bucatari care prepara mancaruri din aceea zona, se intereseaza la consulate/ambasade…(ganditi-va ca au avut seara Madagascar!!), fac reclama, trimit invitatii, organizeaza tombole si mai presus de toate ofera un festin culinar! Ma intreb cum de au timp de la saptamana la saptamana sa se organizeze… Evenimentul asta se numeste „Bucate unicate”!

Norvegia la Cafepedia

Asa cum va spuneam a fost randul Norvegiei. Am inceput cu o bautura traditionala pe nume Aquavit, o bautura traditionala scandinava care insa are particularitati in fiecare tara din nord. Facuta din cartofi are o istorie interesanta. Se spune ca dupa ce este distilata este incarcata in butoaie de stejar, incarcata pe vapor si plimbata pana la ecuator si inapoi acest lucru contribuind la gust si savoare. Habar nu am daca e adevarat dar stiu ca este tare! 40* inseamna destul de tare…servita ca un shot cu o bucatica de gheata inauntru care pare ca fierbe si scoate aburi arata SENZATIONAL!

1cafepediaBautura asta iti deschide apetitul…ca palinca noastra! A urmat supa crema de creveti si midii…ceva ce te da pe spate! Condimentata si…DA! A fost preferata mea din aceea seara!

2cafepediaIMG_3910Fireste somonul…

3cafepedia3.1Apoi salate de mai multe feluri…

IMG_3786IMG_3811O mancare cu carne cu gust divin ( Farikal – tocanita de berbec cu varza si cartofi), chiftelute ( Kjotkaker)…

IMG_3902IMG_3878          Toata masa a luat sfarsit cu desertul…o placinta cu peste alb, creveti,  branza, mazare si…nu mai stiu ce…care sincer mi s-a parut ciudata cu toate ca era buna. Evenimentul al carei gazda perfecta este doamna Ioana Lucescu se numeste  „Bucate unicate” si o spun cu toata sinceritatea isi merita numele! Alaturi de Monica Gheorghiu de la revista Turism Club  si Petre Dordea de la Info TravelRomania am petrecut o seara mai mult decat agreabila. Saptamana viitoare am aflat de la organizatori ca o sa urmeze o tara…al carei nume incepe cu ” I” si se termina cu „A”. Nu pot sa va destainui tot pentru ca e topsecret! Va astept miercurea viitoare sa ne bucuram impreuna de „Bucate unicate”.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Comments

comments

Lasă un răspuns