Bansko – sărbători la ski

Bansko

Bansko este stațiunea numărul 1 pentru ski în Bulgaria

harta partii Bansko
harta partiilor din Bansko

      Încă putin din acest an și deja ne facem planuri de sărbători. Căutăm oferte și ocazii pentru Crăciun sau Revelion… Bansko este considerată ca fiind cea mai frumoasă și mai dotată stațiune pentru ski din muntii Pirin. Orașul situat la aproximativ 1000 de m altitudine oferă pârtii pentru începatori și avansați care pleacă și de la 2600 de m altitudine! Trebuie să fii profesionist sau foarte curajos să le încerci pe cele mai grele. Sunt aproape 70 de km de pârtie împarțite aproximativ egal între începători, avansați și experți. Fiecare își găsește locul pe pârtie! La Bansko există o telegondola cu 8 locuri, telescaune cu 3 locuri si 7 teleschiuri, respectiv 10 instalații pentru copii. Lungimea totală a instalațiilor din întreaga stațiune este de 26 km. La Bansko puteți găsi pârtii pentru slalom, slalom uriaș si pârtii schi fond cu o lungime de 5 km. Bansko oferă și alte atracții pentru turiști, pe langa minunații Munti Pirin, cum ar fi, ruinele cetătii antice de la Staroto Gradishte, Parcul Național Pirin, care este patrimoniu UNESCO. În parc se găsesc cascade, lacuri, peșteri, floră si faună deosebita. Bansko alături de Dobrinishte este cunoscut și pentru apele sale minerale deci sunt multe de făcut. Mâncarea este și ea una din punctele forte existând nenumărate restaurante, tavernele-denumite “Mehana” ce vă ofera intr-o atmosferă primitoare mâncaruri tradiționale și vinuri bulgaresti de exceptie. Majoritatea tavernelor au orchestre cu muzica live pentru seri liniștite si romantice, iar pentru cei care vor să se distreze – cluburile și discotecile se închid odată cu răsăritul soarelui.

    Pentru că în ultimii 10 ani a devenit una din cele mai mari stațiuni montane din Bulgaria, Bansko oferă nenumarate posibilitati de cazare. Hoteluri de lux, apartamente și moteluri pentru toate gusturile, aproape de pârtii, sunt la dispoziția turiștilor. Aflată încă în plină expansiune, cu orașul vechi rămas intact, ceea ce păstrează un aer tradițional specific zonei, dar regăsind și partea nouă a stațiunii cu hoteluri noi, construite în stil vechi sau modern oferă nenumarate posibilități de cazare cu facilități deosebite. Centrele SPA, cluburile, facilitățile pentru cei care merg pe pârtii ( exista si o pârtie cu nocturna ) sau centrele comerciale sunt dovada investițiilor foarte mari din oraș.

    Bansko, prin ceea ce are de oferit,  poate fi alegerea perfectă pentru un sejur în timpul sărbătorilor, unde să împletesti tradițiile cu o vacanță activă. Aproape de Romania, oferă aproape aceleasi condiții din stațiunile austriece, la prețuri mult mai competitive. Marea majoritate a celor care au vizitat aceasta stațiune au fost multumiti și au promis că o să revină!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?