Aquaman pe marile ecrane

Aquaman in cinematografe

Un personaj oarecum secundar in filmele cu eroi din ultimul timp, are in sfârșit un film al sau.

Aquaman vine cu mai multe povesti și cu un actor principal care născut in Hawaii, are o oarecare legătura cu apa. Ba chiar a jucat in Baywatch pe la începutul anilor 2000. A interpretat și rolul Conan dar totuși, Jason Momoa este cunoscut astăzi mai ales prin rolul lui Khal Drogo din Games of Thrones.

Citeam undeva ca scufundătorii de prin Asia de sud-est și-au adaptat atât de mult organismul la viata pe mare și la scufundări încât pot rămâne sub apa mai mult de 10 minute și cobori pana la peste 50 de metri in adânc. O evoluție de 1000 de ani ce tine de dezvoltarea splinei. Asta e real. Asa ca o evoluție mai îndelungata ar putea teoretic duce la ceea ce vedem in film. Atlantii care respira sub apa.

Dupa ce l-am văzut  pentru putin timp in Liga Dreptății,  Arthur Curry – fiul unei regine din Atlantida si a unui paznic de far are propria poveste într-un film ce aduce o mulțime de legende in atenția noastră.

Povestea filmului nu este foarte încurcata și aduce eternul bine/rău dar vine și cu povesti despre Pământul de astăzi. Despre cum ne comportam cu planeta, despre ce ar trebui sa ni se întâmple dacă cineva ne-ar putea judeca, despre dragostea adevărata, despre lupta dintre frați, despre pierderi, trădări și încredere, despre pirații moderni. Despre alegerile pe care trebuie sa le facem in viata noastră și despre cum trebuie sa ne asumam ceea ce suntem. Fara sa fie un film serios aduce totuși in discuție lucruri serioase și importante.

Daca ti-a plăcut Avatar, Aquaman este la același nivel din punctul de vedere al efectelor speciale. Orasul scufundat și bătălia epica de la final sunt la egalitate cu multe scene din Avatar iar urmăririle de la suprafața sunt identice cu altele din filmele de succes Marvel sau DC. Sincer, pe mine ma bulversează aceste doua lumi și cum in unele filme se întrepătrund dar într-un final acceptam faptul ca sunt doar povesti puse in scena pentru bucuria noastră. Si e adevarat ca avem nevoie de eroi…Cat mai multi!

Nu am mai văzut-o de mult pe Nicole Kidman într-un film și rolul de aici mi s-a părut un pic nepotrivit pentru genul ei de roluri. Regina da. Dar o regina atât de buna la bătaie…nu. Mera ( Amber Heard )- prințesa care îl ajuta pe Arthur ne demonstrează de ce a fost soția lui Johnny Depp. Este nu numai frumoasa și talentata dar are și umor pus peste acel “vino încoace de neexplicat” necesar oricărei actrițe de succes.

Aquaman iți da o stare de bine și chiar dacă devine ușor plictisitor spre final, chiar finalul, destul de previzibil, îl salvează. Nu te aștepta la un super/mega film ci la un film ce iți va face seara frumoasa. Arthur este un personaj ce o sa iți devina simpatic. Si pe care cu siguranța o sa îl regăsim in universul din care face parte.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?