DESPRE MINE

Calatoriile din 2015

Am sarbatorit  un 2015 perfect!

    A fost un an nebun! Un an care ne-a dus pe trei continente. America de Nord, Europa si Asia. Am vizitat si calatorit in 15 tari. Am zburat si mers cu autocar/tren/automobil adunati zeci de mii de km si am descoperit locuri pe care le vazusem doar in poze…

perfect

Un an in care am cunoscut oameni senzationali. Romani sau straini. Oameni curajosi care si-au deschis pensiuni prin locuri exotice ca Mihai si Corina Mulea din Maldive, au renovat un castel in Romania – Castelul Daniel, sau au calatorit in toata lumea la propriu – Gunnar Garfors. Oameni care si-au urmat visele aici acasa facand ceea ce isi doresec asa cum sunt Nicolai Tand sau Stella Badea.

Aniversam!

Toate aceste realizari meritau un tort pe masura! Am cautat ceva special si am gasit! Cofetaria Zoomserie a fost responsabila cu realizarea lui si le multumim pe aceasta cale. O realizare superba si gustoasa cu ingrediente speciale. Va recomandam cu drag produsele lor, realizate in laboratoarele proprii. Au torturi pentru orice evenimente. De la corporate la nunti sau aniversari. Torturi cu orice va trece prin cap. De la  Burj al Arab sau Taj Mahal la torturi cu zane si supereroi. Zoomserie este mai mult de o cofetarie. Este o companie ce a fost infiintata in anul 1982 in zona Thesalloniki, Grecia. Prajiturile si inghetata produse de Zoomserie acopera o mare varietate a produselor traditionale dar in acelasi timp au dezvoltat peste 700 specialitati de cofetarie cu noi arome acoperind intregul univers calanderistic.

tort

sampanieAm sarbatorit alaturi de prieteni un 2015 deosebit. Incepand  cu Israel, cu pelerinajul in Tara Sfanta, trecand prin New York sau Canada, alegand Uzbekistan si Portugalia, drumurile au fost diverse si diferite. Fiecare destinatie iti aduce o amintire de neuitat si chit ca esi la Cascada Niagara sau la Manastirea Basarabov, In Samarkand sau la Domul din Milano, la mormantul Sfant sau la Marea Moarta ramai cu amintiri de neuitat.Pe unde am umblat?

 Israel a fost prima destinatie a anului si un drum in Tara Sfanta iti schimba perspectivele in ceea ce priveste religia. Este un drum pe care orice om trebuie sa il faca macar odata in viata! Drumurile au continuat in Europa, am descoperit in amanunt Grecia si doua insule absolut senzationale. Corfu si Zakhynthos.

Cipru ne-a surprins cu asemanarile sale cu Grecia si Turcia dar si cu specificul sau. Apele curate si plajele superbe. Statiuni pline de viata. O alta plaja senzationala Nissi Beach o gasesti aici.

Macedonia cu superbul lac Ohrid si manastirile sale vechi de sute de ani, Turcia cu un Istanbul grandios plin de obiective sau Bulgaria cu manastirea in stanca Basarabov, Ruse, Varna sau Veliko Tarnovo au fost destinatiile relativ apropiate de noi. Le-am descoperit cu drag si ne dorim sa revedem acele locuri.

Vara ne-a adus America de Nord USA  si Canada. Cu capitala lumii New York , cu parcul natural Glen State Park si cu cea mai vestita cascada a lumii – Niagara, vazuta si de pe partea americana si de pe partea canadiana ( de unde se vede mai bine) plus Toronto, un oras cosmopolit. O lume deosebita de batrana Europa.

Revenirea acasa in Europa ne-a dus in Portugalia, in Lisabona , in Sintra cu castelele sale majestuoase si in cel mai vestic punct continental al batranei Europe- Cabo da Roca. Tot Portugalia ne-a aratat si  Porto cu peisajele si vinurile sale. Caldura, oameni frumosi, apa Oceanului Atlantic si castelele ne-au fost gazde.

Italia a insemnat in 2015 – Florenta, Milano pentru a nu stiu cata oara, Verona, Sirmione si Roma la fel revizitata. Italia e…Italia. Niciodata destul!

Partea engleza si-a luat partea ca sa zic asa si am lasat Londra alegand sa vedem Dublin si Glasgow.  Irlanda si Scotia. Doua tari care credem ca sunt asemanatoare dar NU SUNT DELOC LA FEL.

Europa de nord prin Lituania cu o Riga plina de contradictii a fost destinatia din 2015.

Asia. Uzbekistan. WOW! Pe vechiul drum al matasii am vizitat Tashkent, Bukhara si Samarkand. Au fost opt zile pline de neprevazut alaturi de oameni din patru tari, Cu influenta rusa si traditiile vechi de sute de ani. Cu scolile de religie si moscheile pline de culoare. Cu oamenii naivi si ospitalieri.

Nu se putea fara Romania. Delta Dunarii, litoralul, Timisoara, Oradea, Iasi, Brasov au fost doar cateva locuri dintre cele de pe lista.

Citandu-l pe Gunnar pot spune la fel. Daca nu as calatori ar fi ca o insulta pe care mi-as aduce-o intelectului meu. Anul 2015, cu fiecare calatorie pe care am facut-o ramane in sufletul meu. Este anul care m-a ajutat sa ma redescopar pe mine, sa inteleg mai bine oamenii din jurul meucat de diferiti si totusi asemanatori suntem. O planeta mare dar mica in acelasi timp!

2016 ne asteapta cu drumuri noi. Cu destinatii noi in locuri unde nu am ajuns…inca! Va vom povesti fiecare drum ca si pana acum si vrem sa va multumim ca sunteti alaturi de noi.

Fara voi,cititorii nostri, calatoriaperfecta ar fi doar o calatorie!

ducele de wellington

in fata barului

cheie (1)

dincolo e partea veche

registan

panorama

vapor

15

panorama asupra orasului

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

alaturi de chef

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *